{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje 25. novembra u Minhenu

S
Sarajevo-x.com
24.11.2008. u 08:45
0
0
Obilježavanje 25. novembra u Minhenu
0
Obilježavanje 25. novembra u Minhenu
U Minhenu će u utorak, 25. novembra biti održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine pod nazivom "Od Kulina bana do našijeh dana", na inicijativu generalnog konzula BiH Salka Bitange i predstavnika bh. dijaspore.
Muzičko-zabavni program koji će pratiti gurmanski specijaliteti iz BiH počet će u 19.30 sati u Ökologisches Bildungszentrumu u Minhenu.

Pored ove, u minhenskoj dvorani "Music Palast" s kapacitetom od oko 1.200 gledalaca u petak, 28. novembra od 19 sati moći ćete prisustvovati humanitarnom događaju "Za moju, za tvoju, za našu Bosnu i Hercegovinu" koji ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć povratnicima i ugroženim kategorijama društva.

Sav prikupljeni prihod se dijeli na pet jednakih dijelova: Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, Jevrejske opštine u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, zatim za Općinu Čapljina i Grad Mostar, četvrti dio za Humanitarno-karitativnu organizaciju (HKO) "Kruh svetog Ante" Franjevačke provincije Bosne Srebrene u BiH i opštinu Derventa, a peti dio za opštinu Rogatica. Članovi organizacionog odbora manifestacije bi finansijska sredstva direktno dostavili u BiH svima onima kojima su namjenjena, navode pokretači manifestacije koji su zvanični poziv za učešće u ovom događaju uputili državnim zvaničnicima, predstavnicima organizacija u BiH, pa i selektoru Miroslavu Blaževiću.

Ulaznice za humanitarnu manifestaciju koštaju minimalno 10 eura, a za sponzore koji poklone preko 300 eura osigurana je zahvalnica i VIP prostor u dvorani. Osim ovoga bit će organizovana i licitacija dresova i sportske opreme poznatih bh. sportista, umjetničkih radova članova udruženja "ARS BOSNAE" i drugi događaji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: