BiH
0

Obilježavanje 11 godina od reintegracije naselja Grbavica

FENA
Povodom 19. marta, Dana mjesnih zajednica Grbavica I, Grbavica II, Kovačići, Gornji Kovačići i Vraca i dana kada su ovi dijelovi općine Novo Sarajevo reintegrirani, delegacije mjesnih zajednica, Općine Novo Sarajevo i osnovnih škola s područja općine položile su danas cvijeće na Most "Suade i Olge".

Delegacije su položile cvijeće i odale počast i na šehidskom mezarju "Kovači", na groblju "Stadion-Lav", na spomen-obilježju Gornji Kovačiči i na Spomen-parku "Vraca".

Delegaciju Općine Novo Sarajevo predvodio je općinski načelnik Nedžad Koldžo, a prisutni su bili učenici osnovnih škola Grbavica I i II, Kovačići i Isa-beg Ishaković.

Načelnik Koldžo je istaknuo kako sada, najveći dio tragova proteklog rata koji su bili vidljivi u trenutku reintegracije naselja Grbavica i Kovačiči, više nema.

Grbavica se obnavlja i gradi. To je naselje koje ima svoj značaj i ljepotu i predstavlja značajnu budžetsku stavku Općine, kazao je Koldžo.

Istakao je kako je ipak potrebno uraditi više na uređenju ovog naselja, a od najznačajniih projekata izdvojio obnovu zgrada, uređenja zelenih površina i rješavanje problema saobraćaja.

Povodom obilježavanja 11 godina od reintegracije ovih dijelova općine Novo Sarajevo bilo je organizirano niz kulturnih i sportskih manifestacija.

Završna manifestacija na kojoj će biti uručena prigodna priznanja i nagrade bit će održana večeras u 18.00 sati u prostorijama JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo".