{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obezbjeđivanje kvaliteta na privatnim fakultetima

S
16.11.2009. u 08:11
0
0
Obezbjeđivanje kvaliteta na privatnim fakultetima
0
Obezbjeđivanje kvaliteta na privatnim fakultetima
U Sarajevu će danas i sutra biti održana radionica pod nazivom "Osiguranje kvaliteta na privatnim visokoškolskim ustanovama u BiH", čiji je cilj prenos evropskih iskustava u BiH o privatnom sektoru u visokom obrazovanju, njegovoj regulaciji i obezbjeđenju kvaliteta.
Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta BiH saopštila je da će na radionici domaći i austrijski eksperti iznijeti iskustva i perspektive BiH, Austrije i drugih evropskih zemalja kada je riječ o privatnom sektoru u visokom obrazovanju, te njegovoj regulaciji.

Radionica će biti prilika da se predstavncima ministarstava i visokoškolskih ustanova predstave aktivnosti na akreditaciji visokoškolskih ustanova, njihova uloga i obaveze u postupku akreditacije, koja će početi početkom naredne godine.

Na radionici će učestvovati predstavnici svih nadležnih ministarstava obrazovanja - Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva prosvjete i kluture Republike Srpske i kantonalnih ministarstava obrazovanja u Federaciji BiH, te privatnih visokoškolskih ustanova u BiH i organizacija koje se bave reformom visokog obrazovanja u BiH.

Organizatori radionice su Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH i Regionalna kancelarija Austrijske kooperacije Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: