Posjeta IDDEEA-i
0

Obezbijeđeno provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka

FENA
Direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka Bosne i Hercegovine Petar Kovačević posjetio je danas Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

Kovačević i direktor IDDEEA-e Siniša Macan razgovarali su o značaju primjene Zakona o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, jednog od osnovnih zakonskih propisa na kojima se temelje sve aktivnosti iz djelokruga IDDEEA-e u vezi s obradom ličnih podataka.

Macan je ukazao na značaj obuke iz oblasti zaštite ličnih podataka koju su prošli uposlenici IDDEEA-e u februaru ove godine, a koja je održana u organizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka u sklopu Twinning light projekta.

Pohvalio je intenziviran rad Agencije za zaštitu ličnih podataka u proteklom periodu.

Direktori obiju agencija zadovoljni su činjenicom da su u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka uspostavljeni svi mehanizmi koji osiguravaju neometano provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Naglašeno je i to da svi organi, posebno ministarstva unutarnjih poslova, moraju konstantno poboljšavati mehanizme zaštite ličnih podataka, saopćeno je iz IDDEEA-e.

Saradnja dviju agencija će se nastaviti, dogovoreno je na kraju ovog razgovora.