{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obezbijeđeno provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka

F
16.9.2010. u 18:39
0
0
Obezbijeđeno provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka
0
Obezbijeđeno provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka
Direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka Bosne i Hercegovine Petar Kovačević posjetio je danas Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).
Kovačević i direktor IDDEEA-e Siniša Macan razgovarali su o značaju primjene Zakona o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, jednog od osnovnih zakonskih propisa na kojima se temelje sve aktivnosti iz djelokruga IDDEEA-e u vezi s obradom ličnih podataka.

Macan je ukazao na značaj obuke iz oblasti zaštite ličnih podataka koju su prošli uposlenici IDDEEA-e u februaru ove godine, a koja je održana u organizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka u sklopu Twinning light projekta.

Pohvalio je intenziviran rad Agencije za zaštitu ličnih podataka u proteklom periodu.

Direktori obiju agencija zadovoljni su činjenicom da su u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka uspostavljeni svi mehanizmi koji osiguravaju neometano provođenje Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Naglašeno je i to da svi organi, posebno ministarstva unutarnjih poslova, moraju konstantno poboljšavati mehanizme zaštite ličnih podataka, saopćeno je iz IDDEEA-e.

Saradnja dviju agencija će se nastaviti, dogovoreno je na kraju ovog razgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: