{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obezbijeđen novac za sanaciju klizišta u Svrakama

25.12.2014. u 15:54
0
2
Obezbijeđen novac za sanaciju klizišta u Svrakama
0
Obezbijeđen novac za sanaciju klizišta u Svrakama
Okončana je druga faza sanacije klizišta u Svrakama, a novac je u prethodnom periodu obezbijedila Općina Vogošća putem Ministarstva prostoronog uređenja FBiH u iznosu 441.330 KM za prvu fazu te putem Vlade KS u iznosu 400.000 KM za drugu fazu sanacije klizišta.
Izvođač radova je firma Grakop d.o.o. po projektnom rješenju Winer projekta d.o.o. a sve pod nadzorom koji vrši kantonalni Zavod za izgradnju. Završna faza je dovođenje ovog područja u stabilno stanje, a podrazumiijeva iznos od 700.000 KM koje je Općina Vogošća obezbijedila putem federalnog Fonda za poplavljena područja.

"Monitoring u narednih godinu dana će pokazati da je ovo područje dovedeno u stabilno stanje. Sanacija ovog klizišta je jasan pokazatelj sinergije svih nivoa vlasti od federalnog preko kantonalnog pa do lokalnog nivoa koji su zajedničkim snagama i sredstvima uspjeli realizovati ovako zahtjevan projekat. U narednom periodu će se pristupiti rješavanju problema stanovnika ovog područja kroz izgradnju stambenih objekata čija je procedura u toku ili na drugi način", saopćili su iz Općine Vogošća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: