|

Obdukcija potvrdila da je ugljen-monksid ugušio troje migranata u Bihaću

Obdukcija potvrdila da je ugljen-monksid ugušio troje migranata u Bihaću
133
Piše: M. D.
11.5.2019. u 20:35
41
komentara
133

dijeljenja
Obdukcija potvrdila da je ugljen-monksid ugušio troje migranata u Bihaću Foto: Klix.ba
U prosekturi Odjela Patologije Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću sudski vještak-patolog u poslijepodnevnim satima uradio je obdukciju tri ugljenisana tijela pronađena jutros u trošnom napuštenom objektu nekadašnje štamparije "Bratstvo" u bihaćkom naselju Gornje Prekounje.
Obdukcija je pokazala da su tri odrasle osobe starosti između 20 i 30 godina otrovane ugljen-monoksidom, što je bio uzrok smrti, a nakon toga usljed djelovanja vatre tijela su skoro potpuno izgorjela.

Obzirom na okolnosti, više je nego vjerovatno da se radi o migrantima koji su spavali u napuštenom objektu te da uz njih nisu pronađeni nikakvi dokumenti, obducent je, kako saznaje Klix.ba uspio na ugljenisanim tijelima pronaći dijelove u kojima je bilo krvi i tako uzeti uzorke za DNK. Takođe su uzeti i zubi kao druga mogućnost za izolaciju DNK.

Kod jednog od stradalih migranata na jednom dijelu neoštećene kože, na ruci , ostala je tetovaža koja će poslužiti u identifikaciji ove žrtve. Na tijelima nije bilo tragova nasilja i potpuno je jasno, obzirom i na položaj tijela u kome su pronađeni mrtvi, da su umrli prilikom spavanja od isparenja koje je stvorio otvoreni plamen.

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...