{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obavljena rasprava o zakonu o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju

F
19.9.2013. u 12:46
6
15
Obavljena rasprava o zakonu o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju
6
Obavljena rasprava o zakonu o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH.
Poslanica SNSD-a Dušanka Majkić predložila je, s obzirom na to da je dobila niz prijedloga za upotpunjavanje ovog prijedloga, da dokument prođe proceduru javne rasprave.

Jedan od predlagača zakona, Azra Hadžiahmetović iz SBiH potcrtala je da su u pripremi Prijedloga učesvovali stručnjaci, poslanici, međunarodne i nevladine organizacije te predložila poslanicima da on bude usvojen.

Poslanik HSP-a Zvonko Jurišić dao je punu podršku ovom zakonu.

"Jasno je da u BiH itekako ima korupcije i svi za nju trebaju odgovarati. Međutim, mi imamo mnogo zakona koji su "mrtvo slovo na papiru". Kada govorimo o zaštiti onih koji prijavljuju korupciju, njih, naravno, treba zaštititi, ali koliko je zakona koji se bave korupcijom, a koje nismo implementirali. Do sada nisam vidio da je bilo ko odgovarao za korupciju. Ne znam da je dostavljena i jedna prijava, a mi znamo da ima korupcije. Pogledajte samo sistem javnih nabavki ili zapošljavanje", rekao je Jurišić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: