Današnje sjednice
0

Oba doma PSBiH o revizorskim izvještajima za 2007.

FENA
Predstavnički dom i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu razmatraju izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja institucija Bosne i Hercegovine za 2007. godinu.

Bit će razmatrani izvještaji Ureda za reviziju o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH koje su dobile "pozitivno mišljenje“, a takvih je 11 institucija.

Poslanici i delegati će razmatrati i izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za koje je dato "mišljenje s rezervom“, a takvih je 45 institucija, s izvještajima Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma i Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH.

Iako je ranije bilo najavljeno da će se na današnjoj zajedničkoj sjednici obratiti i visoki predstavnik Miroslav Lajčak, njegovo obraćanje je otkazano o čemu je PSBiH obaviještena u ponedjeljak.

Poslanik SDA Šefik Džaferović je na početku sjednice kazao da je Lajčak danas trebao da se obrati Parlamentarnoj skupštini te da ovo danas može da pošalje lošu poruku.