Do 17 stepeni
6

Oba dana vikenda pripremite kišobrane, na planinama snijeg i susnježica

Piše: Se. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za dane vikenda, ali i sljedeće sedmice, u našoj zemlji će preovladavati oblačno vrijeme s padavinama u obliku kiše i snijega i susnježice na većim nadmorskim visinama.

Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme sa slabom ili kišom rosuljom, dok će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Puhat će slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar s dnevnim temperaturama od 2 do 7, a na jugu od 11 do 17 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u večernjim satima se očekuje kiša. Iznad 700 metara nadmorske visine očekuju se snijeg i susnježica. Jutarnje temperature od kretat će se od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stepena.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni, dok će u Hercegovini biti vedro. U jutarnjim satima moguć je slab snijeg u istočnim područjima Bosne.

Prema prognozama FHMZ, u periodu od 20. do 27. novembra preovladavat će relativno stabilno vrijeme. Padavine u obliku snijega u Bosni i kiše u Hercegovini očekuju se u utorak (21. novembar). U jutarnjim satima u Bosni moguć je mraz, a maksimalne očekivane temperature kretat će se do 6 stepeni u Bosni i 10 stepeni u Hercegovini.