{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O zakonu o zaštiti domaćih proizvođača

S
27.4.2009. u 07:51
0
0
O zakonu o zaštiti domaćih proizvođača
0
O zakonu o zaštiti domaćih proizvođača
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi, te principe Prijedloga zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Cefta sporazuma.
Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o carinskoj tarifi, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, predviđa se uvoz bez plaćanja carine 50 hiljada tona sirovog šećera namijenjenog preradi, čime bi se domaćim proizvođačima obezbijedili slični uslovi privređivanja kao proizvođačima u zemljama Cefte.

Nakon što je Predstavnički dom usvojio Prijedlog zakona o zaštiti domaće proizvodnje unutar Cefte, ovaj zakonski prijedlog, kojim se traži vraćanje pune carinske tarife za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Hrvatske i Srbije, sutra bi trebalo da se nađe i pred delegatima u Domu naroda.

Usvajanjem ovog zakona BiH rizikuje da bude prijavljena za kršenje Cefta sporazuma, a bio bi prekršen i Sporazum o stabizaciji i pridruživanju.

Na predloženom dnevnom sjednice su i Prijedlog zakona o vazduhoplovstvu BiH i Prijedlog zakona o Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Delegati bi, između ostalog, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i više izvještaja, među kojima i izvještaj o radu i poslovanju RTV BiH za 2007. godinu.

Dom naroda trebalo bi da razmotri i da se izjasni o zahtjevu za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: