Problem vodosnabdijevanja
9

O smjeni upravljačke strukture ViK-a odlučivat će skupština preduzeća

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što je preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK) jučer zbog redovnih radova i ispitivanja trafo-stanica na izvorištu Bačevo ostavilo stanovnike Sarajeva bez vode do 18 sati postavlja se pitanje odgovornosti upravljačkih struktura u ViK-u.

Prvi se na društvenim mrežama oglasio predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto koji je napisao da je "možda došlo vrijeme za osvježenje u upravljačkim strukturama".

Kantonalni premijer danas nije želio odgovoriti na pitanje da li građani Kantona Sarajevo mogu očekivati promjenu upravljačkih struktura u ViK-u i da li je zadovoljan radom ViK-a.

Forto nas je preusmjerio na ministra komunalne privrede i infrastrukture Vlade KS Srđana Mandića koji nam je također rekao kako ni on u ovom trenutku ne bi odgovarao na ta pitanja.

"Imenovan je novi saziv Skupštine ViK-a. Pustimo ljude da rade, ja se ne bih želio miješati u njihov posao. Skupština KS je imenovala vršitelje dužnosti članova Skupštine ViK-a i neka rade svoj posao", rekao je Mandić.

On je istakao kako ne želi komentarisati rad Skupštine ViK-a te da će se u narednom periodu vidjeti koje će odluke donijeti ovaj organ.

Podsjećamo, Skupština KS je na sjednici održanoj 26. marta 2019. godine imenovala Elmira Bajrića za v. d. predsjednika Skupštine ViK-a, a Faruka Muharemovića i Fikreta Nukića za v. d. članova Skupštine ViK-a.