{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O razrješenju Alkalaja, Šepića i Crnadka na sjednici PSBiH 4. juna

F
20.5.2008. u 15:18
0
0
O razrješenju Alkalaja, Šepića i Crnadka na sjednici PSBiH 4. juna
0
O razrješenju Alkalaja, Šepića i Crnadka na sjednici PSBiH 4. juna
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će 4. juna odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića o razrješenju bh. ministra vanjskih poslova Svena Alkalaja, zamjenika ministra civilnih poslova Senada Šepića te zamjenika ministra odbrane Igora Crnadka.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema najavi dnevnog reda, na sjednici će se poslanici izjašnjavati i o Prijedlogu okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH, te Prijedlog zakona o Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, oba u drugom čitanju.

Bit će razmatrani između ostalog i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH te zakona o graničnoj kontroli.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključaka Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku povodom razmatranja Informacije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u vezi s radom Državne komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Također se očekuje i razmatranje prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije povodom rasprave o poslovanju Javnog RTV servisa BiH i mjerama za prevladavanje stanja utvrđenog revizijskim izvještajima o finansijskom poslovanju tog servisa za 2005. i 2006.

Prije održavanja ove sjednice, u nastavku 29. sjednice Predstavničkog doma BiH, poslanici će glasati o materijalima koje su razmatrali na toj sjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: