{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O projektu 15 mini hidroelektrana na Neretvici

F
30.9.2007. u 09:58
0
0
O projektu 15 mini hidroelektrana na Neretvici
0
O projektu 15 mini hidroelektrana na Neretvici
Na 23. sjednici Općinskog vijeća Konjic, koja će se održati u ponedjeljak, 1. oktobra, vijećnici će, između ostalog, razmatrati i prijedlog odluke o izgradnji 15 mini hidroelektrana na slivu rijeke Neretvice.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Općinsko vijeće već je utvrdilo je da je izgradnja mini HE na slivu rijeke Neretvice od općeg interesa i da se može pristupiti eksproprijaciji nekretnina na ovom području, a investitor izgradnje je Konzorcij JP «Elektroprivreda BiH» i Turboinštitut d.d. iz Ljubljane.

Ukupni prihodi i primici u Budžetu, u prvom polugodištu iznose 5.761.042 KM, što predstavlja ostvarenje od 32, 96 %, a u strukturi prihoda značajan udio čine grantovi od viših nivoa vlasti, koji iznose 382.222 KM, a odnose se na izgradnju mosta Orašje – Donje Polje, za rekonstrukciju stare džamije u Seonici, Starog mosta.

Općinsko vijeće predvidjelo je novac i za izradu projektne dokumentacije za put Drecelj – Buturović polje, most Čelebići – Zavratnice, izgradnju fiskulturne sale za Srednju školu, rekonstrukciju tunela u Donjem polju.

Na dnevnom redu 23. sjednice Općinskog vijeća naći će se i prijedlozi odluka o izradi strateškog plana razvoja općine, o usvajanju idejnih regulacionih planova Buturović polje i Čelebići, te prijedlog odluke o kriterijima i načinu nagrađivanja istaknutih pojedinaca i kolektiva iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture i sporta.
Služba za prostorno uređenje, građenje i obnovu Vijeću će prezentirati informaciju o 206 primljenih zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: