{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova

F
31.5.2007. u 15:11
0
0
O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova
0
O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova
Koordinacija nacionalnih kulturnih društava (Napredak, Preporod, La Benevolencija i Prosvjeta), Udruženje vlasnika nacionalizirane i konfiscirane imovine i Vakufska direkcija oglasili su se danas zajedničkim priopćenjem za javnost u kojemu se iznosi nezadovoljstvo Odluku Ustavnog suda FBiH o otkupu nacionaliziranih stanova.
Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija naglašavaju svoje neslaganje donesenom odlukom jer je istom povrijeđeno pravo izvornih vlasnika imovine. Naime, zakonodavac je dao prednost korisniku imovine na otkup u odnosu na vlasnika, a Ustavni sud FBiH spomenutom odlukom, na određen način, potvrdio ovu odredbu zakonodavca, navodi se u priopćenju.

Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija smatraju kako treba jednako tretirati, te jednim zakonom o restituciji (denacionalizaciji) definirati pravne norme o povratu imovine izvornim vlasnicima.

Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija će nakon obavljenih konzultacija pravne naravi, biti upućeni da se u zaštiti imovine izvornih vlasnika obrate Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu kao i poduzimanje aktivnosti na ocjeni ustavnosti donesenog Zakona pred Ustavnim sudom FBiH, stoji na kraju priopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: