{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova

F
31.5.2007. u 15:11
0
0
O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova
0
O odluci Ustavnog suda o otkupu stanova
Koordinacija nacionalnih kulturnih društava (Napredak, Preporod, La Benevolencija i Prosvjeta), Udruženje vlasnika nacionalizirane i konfiscirane imovine i Vakufska direkcija oglasili su se danas zajedničkim priopćenjem za javnost u kojemu se iznosi nezadovoljstvo Odluku Ustavnog suda FBiH o otkupu nacionaliziranih stanova.
Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija naglašavaju svoje neslaganje donesenom odlukom jer je istom povrijeđeno pravo izvornih vlasnika imovine. Naime, zakonodavac je dao prednost korisniku imovine na otkup u odnosu na vlasnika, a Ustavni sud FBiH spomenutom odlukom, na određen način, potvrdio ovu odredbu zakonodavca, navodi se u priopćenju.

Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija smatraju kako treba jednako tretirati, te jednim zakonom o restituciji (denacionalizaciji) definirati pravne norme o povratu imovine izvornim vlasnicima.

Koordinacija, Udruženje i Vakufska direkcija će nakon obavljenih konzultacija pravne naravi, biti upućeni da se u zaštiti imovine izvornih vlasnika obrate Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu kao i poduzimanje aktivnosti na ocjeni ustavnosti donesenog Zakona pred Ustavnim sudom FBiH, stoji na kraju priopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: