{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O konkretnim mjerama za Agrokomerc za 15 dana

F
14.12.2011. u 20:24
0
7
O konkretnim mjerama za Agrokomerc za 15 dana
0
O konkretnim mjerama za Agrokomerc za 15 dana
Delegacija Vlade Unsko-sanskog kantona (USK), na čelu sa premijerom Hamdijom Lipovačom, u sklopu dvodnevne posjete Sarajevu, inicirala je razgovore o mjerama za oživljavanje nekadašnjeg prehrambeno-prerađivačkog giganta "Agrokomerc“ iz Velike Kladuše.
O “Agrokomercu” su premijer, resorni ministri i savjetnici premijera razgovarali sa ministrom energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Erdalom Trhuljem,

"Agrokomerc je od vitalnog značaja za Krajinu i ova vlada neće posustati u borbi za spas firme koja je hranila hiljade familija i vezala za sebe hiljade kooperanata", istakao je premijer Lipovača.

Vlada FBiH jučerašnjom odlukom dala je saglasnost za tri privredna društva: ,,Pretis" d.d. Vogošća „Vitezit“ d.o.o. Vitez i „Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša da, u cilju pokretanja proizvodnje, otvori namjenski račun kod komercijalne banke radi obavljanja platnih transakcija.

Resorni ministar u Vladi USK-a Hase Hajrulahović informirao je da je namjenski račun već otvoren, što je prva aktivnost koja je bila nužna za pokretanje djelatnosti.

" Informirani smo o mjerama koje je pripremila radna grupa Vlade FBiH i u roku od 15 dana organizirat ćemo novi sastanak na kojem ćemo konkretno dogovoriti slijed aktivnosti ka konačnom oživljavanju „Agrokomerca“, kazao je nakon sastanka u Sarajevu ministar privrede u Vladi USK-a Hajrulahović, saopćeno je iz Press službe Vlade USK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: