HSP Đapić-dr. Jurišić
0

O brisanju Starog mosta s liste UNESCO-a

FENA
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr.Jurišić zaprepaštena je prijedlogom UNESCO-a da se mostarski Stari most briše s popisa zaštićenih spomenika kulture i njegovog stavljanja na popis ugroženih spomenika i to zbog upornog odbijanja gradske vlasti da se hotel "Ruža" uklopi u prijeratni ambijent.

U priopćenju za javnost te stranke navodi se kako je takvo stanje posljedica korupcije mostarske gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, a što se najočitije vidi, kako navode iz izvješća stručnjaka UNESCO-a.

U toj stranci smatraju kako su i nedavni izgredi prigodom nogometne utakmice Hrvatska-Turska na ulicama Mostara dokaz nesposobnosti gradske vlasti jer nije koristila sva sredstva koja je imala na raspolaganju, a što je dovelo do pogoršanja međunacionalnih odnosa i dovelo do još većih podjela u gradu.

"Gradska uprava umjesto da se u svom mandatu bavila razvojem Mostara i izgradnjom povjerenja i tolerancije među građanima, korupcijom i neodgovornom politikom dovela je do gospodarskog zaostajanja i još veće netrpeljivosti i podjela između Hrvata i Bošnjaka", navodi se u priopćenju.