BiH
0

NVO "Svjetlo": Izložba "Dar darujte, najmilije obradujte" na Dan zaljubljenih

FENA
U povodu 14. februara, Dana zaljubljenih, u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu danas je postavljena prodajna izložba unikatnih radova mladih osoba s umanjenim sposobnostima, a prikupljeni novac bit će usmjeren za nastavak realizacije programa koje realizira NVO altruista "Svjetlo".

Mladi ljudi s umanjenim sposobnostima NVO altruista "Svjetlo", članovi radionice "Art Line" maštom i radom su kreirali mnoštvo unikatnih proizvoda kao što su keramički proizvodi, slike na staklu, ukrasni ramovi, svijećnjaci, kutije za nakit. Izložili su ih na izložbi nazvanoj "Dar darujte, najmilije obradujte" koja će biti postavljena danas do 1500 sati u Srednjoj ekonomskoj školi.

Misija NVO altruista "Svjetlo" je pružiti podšku i stvoriti uvjete da osobe s umanjenim sposobnostima izkažu vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici i s tim u vezi realiziraju niz programa. Tako u okviru programa "Gaudeamus" mladi s umanjenim sposobnostima razvijaju kreativni rad u radionici "Art Line" u kojoj nastaju unikatni predmeti. Taj program se realizira uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar.