|

"NVO su uz policiju, tužilaštva i medije"

"NVO su uz policiju, tužilaštva i medije"
0
F
FENA
13.11.2008. u 18:05
0
komentara
0

dijeljenja
"NVO su uz policiju, tužilaštva i medije"
Nevladine organizacije okupljene u koaliciju "Odgovornost" oglasile su se saopćenjem za javnost u kojem podržavaju pojedince, medije i institucije koji "svojim otvorenim ulaskom u konflikt s organiziranim kriminalnom daju nadu da u BiH može biti uspostavljena pravna država".
"Tražimo od svih političkih stranaka da se javno ograde od bilo kakvih veza s organiziranim kriminalom. Da bi se onemogućilo da BiH postane sigurna oaza za mafijaše iz regije, potrebno je da cijelo društvo nedvosmisleno pokaže predanost osnovnim postulatima vladavine prava. Zdravlje bh. društva i naše demokratije je uslovljeno sigurnošću osoba koje sebe i svoje porodice izlažu riziku ulazeći u borbu s organiziranim kriminalom", navodi se u saopćenju.

Koalicija poziva sve političke stranke i nadležne institucije da javno podrže obračun s organiziranim kriminalom u BiH i traži da sigurnosne službe i medijske kuće koje se bore protiv organiziranog kriminala budu oslobođene političkih pritisaka te im se pruži sigurnost i adekvatni radni uslovi.

Koaliciju nevladinih organizacija "Odgovornost" čine ACIPS, ALDI, Centar "Žena i društvo", CCI, CPCD, Fondacija jedan svijet - owpsee, Fond otvoreno društvo BiH, Fondacija CURE, ICVA, Transparency International i Zašto Ne.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.