BiH
0

NVO "Izvor" poziva na promjenu Izbornog zakona BiH

FENA
Nevladina organizacija "Izvor" iz Mostara poziva sve koji podržavaju inicijativu građanske promatračke mreže "BH - OKO" za promjenu Izbornog zakona BiH, da se pridruže pokušaju promjene tog zakona.

"Sve manjkavosti sadašnjeg Izbornog zakona BiH mogu se vidjeti na primjeru Hercegovačko-neretvanske županije, gdje ovaj zakon, uz ostalo, ne sadrži nikakve kazne za kažnjavanje u konstituiranju vlasti, a čak i ne postoji mogućnost prijevremenih izbora. Ovi ali i mnogi drugi nedostaci koje u sebi sadrži trenutno važeći Izborni zakon BiH daje našim političarima mogućnost da se ponašaju krajnje neodgovorno, a umjesto služenja naroda, zakon im daje mogućnost da služe isključivo svojim političkim mentorima", navodi se u priopćenju Ureda za informiranje NVO "Izvor".

U toj organizaciji smatraju da se samo zajedničkim radom i naporima svih koji žele promijeniti spomenuti zakon može doći do željenog cilja, dok pojedinačni napori vjerojatno ne bi donijeli nikakve rezultate.

"Stoga, pozivamo sve koji dijele našu zabrinutost po ovom pitanju, da se pridruže našoj inicijativi, a sve s ciljem da na idućim izborima u BiH vrijedi zakon koji će obvezati izabrane dužnosnike da obavljaju poslove za koje su se kandidirali na dobrobit svih građana ove zemlje, a ne samo za uske interesne skupine", navodi se u priopćenju.