BiH
0

NVO altruista “Svjetlo” darovalo humanitarnu pomoć

Sarajevo-x.com
NVO altruista "Svjetlo" je zahvaljujući saradnji sa H.O. "Direct Aid" iz Edinburgha obezbjedila humanitarnu pomoć za osobe s umanjenim sposobnostima i to: pomagala za kretanje za odrasle, dječija invalidska kolica , odjeća za odrasle, cipele za odrasle, odjeća za djecu, posteljina, školski pribor u ukupnoj vrijednosti od 3.670,00 KM.

Humanitarna pomoć bit će uručena bez naknade osobama kojima je pomoć potrebna.

U saglasnosti sa donatorom, prema odobrenoj specifikaciji, humanitarna pomoć je uručena za: Omladinsku organizaciju "Carpe Diem“ - Breza (vrijednost donacije u iznosu od 295,00KM), Udruženju "EDA“-Ključ (vrijednost donacije u iznosu od 339,00KM), Zavodu "Drin“- Fojnica (vrijednost donacije u iznosu 578,00KM), O.Š. "Džemaludin Čaušević“ - Sarajevo (vrijednost donacije u iznosu 845,00KM), Udruženju oboljelih od dječije cerebralne paralize- Sarajevo (vrijednost donacije u iznosu 163,00KM), Centru "Vladimir Nazor“- Sarajevo (vrijednost donacije u iznosu 282,00 KM i za projekat "Kućni srevis“ vrijednost donacije 82,00KM), Centru Christine Witcutt-Sarajevo (vrijednost donacije 365,00KM), Dom za stara i iznemogla lica –Mostar (vrijednost donacije 351,00 KM), J.U. Dječiji dom-Mostar (vrijednost donacije 370,00KM).

Potpisane darovnice sa prijemom navedene donacije nalaze se u arhivi NVO altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo"