Potres u policiji
56

Nurudin Hafizović mijenja uhapšenog v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića

D. Be.
Vahidin Munjić
Vahidin Munjić
Glavni inspektor FUP-a Nurudin Hafizović privremeno će mijenjati jučer uhapšenog v.d. direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića, potvrđeno je za Klix.ba

Munjić se i dalje nalazi u policijskim prostorijama, a nakon što ga ispita nadležni tužitelj u zakonskom roku bit će poznato da li će biti zadržan pritvor ili druge mjere zabrane.

Munjića su jučer u okviru akcije saslušavali pripadnici SIPA-e što je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak. Nakon saslušanja, Munjić je uhapšen te je sproveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U okviru akcije SIPA-e danas su privedene ukupno 23 osobe. Akcija je sprovedena u Sarajevu, Zenici i Mostaru.

U okviru predmeta "Black Tie 2" prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

"Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela. Sa postupajućim tužiocem Tužilaštva Bosne i Hercegovine, akciju provode Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, uz podršku Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a HNK", zaključeno je iz MUP-a KS.