{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama

S
14.7.2011. u 16:38
0
6
NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama
0
NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama
Vlado Ivanković - Đera
Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici pokrenuo je inicijativu o promjeni odredbi koje se nalaze u Poslovniku ovog parlamenta, a koje se odnose na prisustvo sjednicama premijera FBiH resornih ministara.
Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine zastupa stajalište da premijer i resorni ministri ne moraju prisustvovati i sudjelovati u radu Parlamenta Federacije BiH, naravno, ukoliko dnevni red ne predviđa njihovo obraćanje odnosno tematiku iz njihovog domena.

"Mi smatramo da oni imaju osim hitnih obaveza i one neodgodive i svrsishodnije zadaće od prisustva sjednicama Parlamenta Federacije BiH. Građanima Federacije BiH svi oni neophodni su da bi rješavali njihova goruća pitanja, a ne da bi gubili vrijeme", izjavio je danas u Sarajevu Vlado Ivanković - Đera, predsjednik Kluba poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH, obrazlažući pokrenutu inicijativu na današnjoj sjednici.

"Ovakav pristup zasigurno može pospiješiti rad i učinkovitost cjelokupne strukture i političkih predstavnika građana", zaključio je Ivanković, soapćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: