{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama

S
14.7.2011. u 16:38
0
6
NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama
0
NSRzB: Ministri s građanima, a ne u poslaničkim klupama
Vlado Ivanković - Đera
Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici pokrenuo je inicijativu o promjeni odredbi koje se nalaze u Poslovniku ovog parlamenta, a koje se odnose na prisustvo sjednicama premijera FBiH resornih ministara.
Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine zastupa stajalište da premijer i resorni ministri ne moraju prisustvovati i sudjelovati u radu Parlamenta Federacije BiH, naravno, ukoliko dnevni red ne predviđa njihovo obraćanje odnosno tematiku iz njihovog domena.

"Mi smatramo da oni imaju osim hitnih obaveza i one neodgodive i svrsishodnije zadaće od prisustva sjednicama Parlamenta Federacije BiH. Građanima Federacije BiH svi oni neophodni su da bi rješavali njihova goruća pitanja, a ne da bi gubili vrijeme", izjavio je danas u Sarajevu Vlado Ivanković - Đera, predsjednik Kluba poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH, obrazlažući pokrenutu inicijativu na današnjoj sjednici.

"Ovakav pristup zasigurno može pospiješiti rad i učinkovitost cjelokupne strukture i političkih predstavnika građana", zaključio je Ivanković, soapćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: