{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRZB: Građani BiH nemaju pravo na bijedu i siromaštvo

F
17.10.2011. u 18:35
0
18
NSRZB: Građani BiH nemaju pravo na bijedu i siromaštvo
0
NSRZB: Građani BiH nemaju pravo na bijedu i siromaštvo
Mladen Ivanković Lijanović
Problematika siromaštva u Bosni i Hercegovini danas je tretirana i u Sarajevu na konferenciji koju je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva organiziralo Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava, prava djeteta, mlade, iseljeništvo, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne Skupštine BiH, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.
Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavio je tom prilikom kako građani u Bosni i Hercegovini nemaju više pravo na bijedu i siromaštvo te kako ogromni procenti nezaposlenih, gladnih i onih koji žive na rubu ekstremnog siromaštva, hitnim koracima i konkretnim mjerama što prije moraju biti smanjeni.

"Mi smatramo da promjenom poreznih politika, odnosno rasterećenjem rada i oporezivanjem luksuza, možemo stvoriti ambijent za lakši život naših građana, kojima bi i porezne olakšice za osnovne životne namirnice mnogo pomogle. Ovoj zemlji treba jasna strategija i političko vodstvo koje će zaštititi i poticati domaću proizvodnju, prije svega poljoprivredu i proizvodnju hrane.

Da bi prestali sa pukim konstatacijama, sa riječi je neophodno preći na djela. Zato za Federaciju BiH, nadležnom Parlamentu koji zasjeda u srijedu predlažem mjeru koju je usvojilo Predsjedništvo Narodne stranke Radom za boljitak na jednoj od svojih posljednjih sjednica. Mi smo tada zaključili da je neophodno ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru i ukidanje neoporezivog toplog obroka i prijevoza u neproizvodnom sektoru", zaključio je predsjednik Ivanković, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: