{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Usvojeni izvještaji o reviziji entitetskog budžeta

F
13.12.2007. u 20:07
0
0
NSRS: Usvojeni izvještaji o reviziji entitetskog budžeta
0
NSRS: Usvojeni izvještaji o reviziji entitetskog budžeta
Narodna skupština RS-a usvojila je u četvrtak uvečer izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja entitetskog budžeta za 2006. i izvještaj o aktivnostima i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2006. godinu.
Glavni revizor RS-a Boško Čeko kazao je ova služba, prvi put u proteklih sedam godina, izrazila mišljenje s rezervom na konsolidovane finansijske izvještaje Vlade RS-a.

Pojasnio je i da je osnovni razlog za izražavanje mišljenja sa rezervom to što učinjene radnje koje se odnose na finansijske i računovodstvene izvještaje nemaju materijalno značajne greške da bi Glavna služba za reviziju izrazila negativno mišljenje.

Pozitivno mišljenje izraženo je kod sedam budžetskih korisnika, mišljenje sa rezervom i napomenom kod 20, dok je negativno mišljenje izraženo kod 18 budžetskih korisnika

Negativno mišljenje dato je kod Ministarstva saobraćaja i veza RS-a, konsolidovanog izvještaja Ministarstva prosvjete i kulture RS-a, institucija osnovnog i srednjeg obrazovanja, Porezne uprave RS-a, te Fonda za razvoj i zapošljavanje, koji nije budžetski korisnik.

Prema tome, Glavna služba za reviziju dala je pozitivno mišljenje kod 88,8 posto finansijskih izvještaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: