BiH
0

NSRS: Prijedlog zakona o policiji nema podršku

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Poslanici vladajuće koalicije i opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće podržati Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je novinarima u Banjoj Luci da ovaj klub neće podržati navedeni zakon.

Višković je najavio da će ovaj poslanički klub predložiti da novi zakon o policiji i unutrašnjim poslovima bude razmatran u Narodnoj skupštini Republike Srpske u roku od 30 dana.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekli su da neće podržati navedeni zakon i zatražili su ostavku ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Oni smatraju da je nedopustivo što se o Prijedlogu zakona o policiji i unutrašnjim poslovima neće raspravljati u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić očekuje da se u novom zakonu, koji bude predložen, nađe odredba o nacionalnoj zastupljenosti po popisu iz 1991. godine.

Navedeni zakon vraćen je na ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji nije želio potpisati ukaz o njegovom proglašenju, nakon što je na Zajedničkoj komisiji Narodne supštine i Vijeća naroda znantno izmijenjen u odnosu na prvobitno usvojeni.