{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Pred poslanicima nacrti više zakona

F
13.12.2007. u 11:28
0
0
NSRS: Pred poslanicima nacrti više zakona
0
NSRS: Pred poslanicima nacrti više zakona
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraju u današnjem nastavku zasjedanja u Banjoj Luci više nacrta zakona, među kojima i o ostvarivanju prava na starosnu penziju određenih kategorija osiguranika.
Tokom sinoćne sjednice Skupština je prihvatila Odluku da se pristupi promjeni entitetskog ustava donošenjem amandmana, a trebalo bi promijeniti ili dopuniti 28 tačaka iz sedam poglavlja.

Na dnevnom redu sjednice je Nacrt zakona o veterinarstvu u RS-u, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu; te Nacrt zakona o penzijskom rezervnom fondu RS-a.

Poslanici bi trebalo da se izjasne o Prijedlogu budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS-a za 2008., o Izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja entitetskog budžeta za 2006. i Izvještaju o aktivnostima i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2006. godinu.

Bit će razmatran i Izvještaj o radu Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2006. i prvih šest mjeseci ove godine; te Izvještaj o radu tužilaštava RS-a za 2006.; Izvještaj o radu Specijalnog tužilaštva RS-a za period od 2.oktobra prošle do 31.augusta ove godine i Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom od 1.jula do 30.septembra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: