{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: O Jelićevoj odluci o pomilovanju osuđenika u RS-u

F
3.5.2007. u 15:55
0
0
NSRS: O Jelićevoj odluci o pomilovanju osuđenika u RS-u
0
NSRS: O Jelićevoj odluci o pomilovanju osuđenika u RS-u
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske primili su danas k znanju Informaciju o Odlukama o pomilovanju u 2006. godini od predsjednika RS-a, ali se o njoj nisu izjašnjavali jer je predsjednik RS-a krajnja istanca koja odlučuje o tome.
Odlukama o pomilovanju obuhvaćeno je 48 osuđenih osoba u RS-u.

Bivši predsjednik RS-a Dragan Čavić je u oktobru 2006.godine pomilovao 32 osuđenika, a aktuelni Milan Jelić u januaru ove godine njih 16.

Zadnje pomilovanje još šest osoba bilo je od Jelića 27. aprila ove godine, ali ta odluka još nije objavljena u Službenom glasniku RS-a.

Odlukom predsjednika RS-a ne mogu biti pomilovane osobe optužene za ratne zločine, osobe koje su počinile svirepo ubistvo, a praksa je i da se ne pomiluju osobe koje su počinile silovanje.

Skupština RS-a je danas bez veće rasprave usvojila Zakon o enciklopediji koji je u skupštinsku proceduru upućen od predsjednika RS-a, zatim Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova, Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o porezima na imovinu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, Nacrt zakona o oružju i municiji i Nacrt zakona o lizingu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: