{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS-a ponovo o kreditu za "Željeznice"

F
20.2.2018. u 08:19
1
7
NSRS-a ponovo o kreditu za "Željeznice"
1
NSRS-a ponovo o kreditu za "Željeznice"
Raspravom o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske (RS)od 51,3 miliona eura kod Svjetske banke za projekat restrukturiranja Željeznica RS-a danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.
Tokom rasprave o toj tački, prošle sedmice, poslanici vladajućih stranaka i opozicije nisu se suglasili o potrebi da se RS zaduži za rješavanje dugova tog javnog preduzeća.

U PDP-u smatraju da vlast time nagrađuje loše direktore "Željeznica", a kredite će vraćati svi građani. U SNSD-u i DNS-u su ukazili na potrebu restrukturiranja, s ciljem stabilizacije i finansijske održivosti tog saobraćajnog sistema.

Po okončanju te tačke očekuje se ništa manje burna rasprava po Prijedlogu odluke o iznosu garancija koje RS-a može izdati u 2018. godini – po hitnom postupku.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Narodne skupštine RS-a su i prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, gasu, stranim ulaganjima, banjama, hemikalijama te nacrti zakona o zaštiti žrtava ratne torture, te oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela...

Poslanici su tokom dosadašnjeg rada u okviru te sjednice završili raspravu o samo pet, od ukupno 32 tačke dnevnog reda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: