Treći Reunion
0

Novotravničani organizuju tradicionalno druženje

Sarajevo-x.com
Udruženja građana Reunion Novotravničana i ove godine organizuje tradicionalnu kuturnu manifestaciju Reunion Novotravničana svih generacija, koja će se održati od 22. do 24. jula 2011. godine.

Ovo okupljanje je prvi put pokrenuto 2009. godine kao poklon gradu Novom Travniku za njegov 60. rođendan. Inicijativu tradicionalnog susreta Novotravničana pokrenuli su mladi entuzijasti koji su nekada živjeli u ovom gradu i oni koji tu žive i danas, kako bi razveselili svoj grad i prenijeli ljubav prema Novom Travniku na mlađe stanovnike i svoje potomke.

Pored okupljanja i zbližavanja svih generacija te održavanja niza kulturnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti, Reunion želi skrenuti pažnju i na napore koje ulažu lokalne udruge u očuvanju i promoviranju prirodne i kulturne baštine općine Novi Travnik, kao i na dosta tešku finansijsku situaciju sportskih klubova

"Reunion nama iz Novog Travnika puno znači, on oživljava prekinute veze, stara prijateljstva, stvara i uspostavlja nova, radi na očuvanju i afirmaciji prirodne i kulturne baštine, organizuje ekološke, humanitarne aktivnosti, prezentira i afirmira dostignuća lokalnih umjestnika, pojedinaca i još mnogo toga. Ali najljepše je doći u rodni grad i vidjeti staru raju. Dosta nas je rasuto po svijetu i kada se sastanemo u našem gradu znamo, da smo došli kući", istakao je jedan od inicijatora.

Druženje počinje kavom dočekušom i kreativno - edukativnom dječijom radionicom u banketu sali hotela Novi Travnik.