Pomozimo najmlađim Livnjacima
0

Novorođenčad u 21. vijeku kupaju u metalnim kadama

Sarajevo-x.com
Mario Iličić i fra Marijan Karaula
Mario Iličić i fra Marijan Karaula
Porodilište u Livnu nalazi se u katastrofalnom stanju: nije obnovljeno od 1976. godine, novorođenčad kupaju u metalnim kadama, stropovi otpadaju, a instalacije su u lošem stanju. U četvrtak u 19 sati u Maloj galeriji sv. Ante na Bistriku održaće se humanitarna izložba "Svjetlom za život" na kojoj će se prikupljati sredstva za obnovu porodilišta.

Kako bi pomogao akciju "Nova bnolnica za novi život", fra Marijan Karaula odlučio je pozvati fotografe iz BiH i Hrvatske da doniraju svoje radove koji će se predstaviti na ovoj izložbi i kupovinom kojih se direktno pomaže obnova porodilišta u Livnu.

"S obzirom da je tema bila slobodna, na fotografijama se nalaze krajolici Bosne, Hercegovine, Dalmacije, kao i nekoliko fotografija vezanih za livanjski kraj i divlje konje s planine Cincar. Sve fotografije su printane u visokoj rezoluciji, kaširane i uramljene tako da će sigurno ostati lijepa uspomena svima onima koji se odluče pomoći livanjskom rodilištu kupnjom fotografije", kazao je fra Marijan Karaula, koji je i sam autor nekoliko fotografija na izložbi.

U akciju su se uključili bh. fotografi Milutin Stojčević, Ivan Šebalj, Zvonimir Ćorić i Mario Iličić, kao i članovi Zbora zagrebačkih fotoreportera na čelu sa Mariom Perišom. Među autorima fotografija je i ambasador Hrvatske u BiH Tonči Staničić, dok se manifestacija održava pod pokroviteljstvom Ambasade Hrvatske u BiH.

Nakon Sarajeva, predviđene su i izložbe u Livnu i Zagrebu, a organizacijski odbor ove manifestacije će uskoro uputiti poziv na adresu svih onih fotoreportera koji nisu sudjelovali u ovoj akciji, kako bi se skupilo što više sredstava za obnovu livanjskog rodilišta.