{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta

F
6.9.2007. u 15:26
0
0
Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta
0
Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta
Na području sarajevske općine Novi Grad trenutno se odvijaju radovi na rekonstrukciji pet cesta, a u narednom periodu počet će radovi na još 11 nekategorisanih cesta. Izvođači radova su kompanije "Sarajevoputevi" i "Euroasfalt".
Kompanija "Sarajevoputevi", kako se navodi u saopćenju iz općine Novi Grad, upravo je završila asfaltiranje ulica Brezanska čikma i Safeta Zajke od broja 128 do broja 170, a u toku je sanacija ulica Bužimska i Nadira Kafedžića od broja 5 do broja 40, kao i ulice Zabrđe do broja 9 i Smaje Šikala od broja 3 do broja 23.

U narednom periodu počet će radovi na sanaciji ulica Mihaljevska, Adema Buće od broja 290 do broja 303, Karla Mijića, Abdulaha Bošnjaka, Saita Orahovca-osnovni krak, Sulje Jahića od broja 172 - krak desno, Sulje Jahića, Esada Midžića i prilazni put objektu ambulante, pošte i apoteke "Alipašin Most".

Ukupna vrijednost projekta je 410.114 KM, a finansijer je Općina Novi Grad Sarajevo.

Firma "Euroasfalt", kako navode iz općine Novi Grad, trenutno izvodi radove na sanaciji ulice Kenana Demirovića od broja 1 do br, 90, a u narednom periodu počet će radovi na sanaciji ulica: Abdurahmana Sirije, Šefika Dorića, prema objektima Zlatnih ljiljana i Oplakana put.

Za ove radove iz budžeta Općine bit će izdvojeno 232.087 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: