{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta

F
6.9.2007. u 15:26
0
0
Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta
0
Novom Gradu trenutno rekonstrukcija pet cesta
Na području sarajevske općine Novi Grad trenutno se odvijaju radovi na rekonstrukciji pet cesta, a u narednom periodu počet će radovi na još 11 nekategorisanih cesta. Izvođači radova su kompanije "Sarajevoputevi" i "Euroasfalt".
Kompanija "Sarajevoputevi", kako se navodi u saopćenju iz općine Novi Grad, upravo je završila asfaltiranje ulica Brezanska čikma i Safeta Zajke od broja 128 do broja 170, a u toku je sanacija ulica Bužimska i Nadira Kafedžića od broja 5 do broja 40, kao i ulice Zabrđe do broja 9 i Smaje Šikala od broja 3 do broja 23.

U narednom periodu počet će radovi na sanaciji ulica Mihaljevska, Adema Buće od broja 290 do broja 303, Karla Mijića, Abdulaha Bošnjaka, Saita Orahovca-osnovni krak, Sulje Jahića od broja 172 - krak desno, Sulje Jahića, Esada Midžića i prilazni put objektu ambulante, pošte i apoteke "Alipašin Most".

Ukupna vrijednost projekta je 410.114 KM, a finansijer je Općina Novi Grad Sarajevo.

Firma "Euroasfalt", kako navode iz općine Novi Grad, trenutno izvodi radove na sanaciji ulice Kenana Demirovića od broja 1 do br, 90, a u narednom periodu počet će radovi na sanaciji ulica: Abdurahmana Sirije, Šefika Dorića, prema objektima Zlatnih ljiljana i Oplakana put.

Za ove radove iz budžeta Općine bit će izdvojeno 232.087 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: