{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma

F
16.10.2008. u 14:23
0
3
Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma
0
Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH Procopiosa Mantzouranisa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Silajdžić je izrazio zahvalnost Grčkoj za dosadašnju podršku BiH te je naglasio potrebu za nastavkom zajedničkog rada na putu BiH ka punopravnom članstvu u EU.

Istakao je da će nastavak dobre saradnje dviju zemalja pomoći BiH da se približi EU i NATO savezu. Silajdžić je dodao da BiH predstoje razgovori o ustavnim reformama te da očekuje da Grčka unutar EU bude involvirana u taj proces i sve procese vezane za ulazak BiH u EU.

"Na ekonomskom planu važno je unaprijediti saradnju, s obzirom da BiH ima mnogo resursa, osim ekonomskih i ljudskih, koji nisu iskorišteni, a mogu omogućiti da BiH postane napredna evropska država", kazao je Silajdžić.

Ambasador Grčke je kazao da je u planu niz aktivnosti koji će unaprijediti saradnju dviju zemalja te u tom smislu naglasio da je, pored posjeta delegacije grčkog Parlamenta početkom novembra, planirano i održavanje sastanka u Sarajevu i Banjoj Luci oko privlačenja grčkih ulagača u BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: