{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma

F
16.10.2008. u 14:23
0
3
Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma
0
Novoimenovani ambasador Grčke predao Silajdžiću akreditivna pisma
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH Procopiosa Mantzouranisa.
Silajdžić je izrazio zahvalnost Grčkoj za dosadašnju podršku BiH te je naglasio potrebu za nastavkom zajedničkog rada na putu BiH ka punopravnom članstvu u EU.

Istakao je da će nastavak dobre saradnje dviju zemalja pomoći BiH da se približi EU i NATO savezu. Silajdžić je dodao da BiH predstoje razgovori o ustavnim reformama te da očekuje da Grčka unutar EU bude involvirana u taj proces i sve procese vezane za ulazak BiH u EU.

"Na ekonomskom planu važno je unaprijediti saradnju, s obzirom da BiH ima mnogo resursa, osim ekonomskih i ljudskih, koji nisu iskorišteni, a mogu omogućiti da BiH postane napredna evropska država", kazao je Silajdžić.

Ambasador Grčke je kazao da je u planu niz aktivnosti koji će unaprijediti saradnju dviju zemalja te u tom smislu naglasio da je, pored posjeta delegacije grčkog Parlamenta početkom novembra, planirano i održavanje sastanka u Sarajevu i Banjoj Luci oko privlačenja grčkih ulagača u BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: