BiH
0

Novogodišnji bazar u nedjelju u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Tradicionalni 12. po redu Novogodišnji bazar u organizaciji Međunarodnog kluba žena održat će se u nedjelju, 13. decembra, od 12 do 18 sati u Domu mladih u Sarajevu.

Ovaj veliki humanitarni događaj uključivat će muzičke sadržaje, nagradne igre, dječiji kutak, prodaju delicija i pića, zatim učešće preko 20 ambasada, folklorni nastup, prodaju starih i novih knjiga, promociju spisateljice Marije Fakete Sullivan, promociju Bosne i Hercegovine i drugo.

Gosti zabavnog dijela Bazara su Aida Čorbadžić, Armin Muzaferija, Hana, Donja Rakos, Lena - pjevačica gošća iz Njemačke, KUD Proleter i ženska vokalna grupa pod vodstvom Lejle Teskeredžić. Hor Umoljani izvest će dio pjesama sa svog bogatog repertoara, a folklorna grupa iz Škotske odjevena u tradicionalne kiltove promovisat će tradicionalni škotski Whiskey.

Za djecu je organiziran poseban program njihovih najomiljenih izvođača: Princes krofni, Gogija iz 7 Up-a, članova Plesne akademije, te Saše klauna. Na raspolaganju će im biti i dječiji kostimi za maskenbal, a bit će tu i umjetnici koji će djeci crtati na licima. Zabavljat će ih i maskota Milke, koja će djeci dijeliti poklone.

Ulaznice za Bazar će se moći kupiti na ulazu u Dom mladih, a cijena je 10 KM. Sav prikupljeni prihod uplatit će se direktno u humanitarni fond Kluba.

Penzionerima i ratnim vojnim invalidima ulaz je omogućen za 5 KM.