BiH
0

Novogodišnja čestitka gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac uputila je novogodišnju čestitku građanima Sarajeva.

"Dragi sugrađani, Iza nas je godina kojoj u gradu Sarajevu možemo dati pozitivnu ocjenu jer je urađeno mnogo toga što gradu daje obilježja metropole. Pomaci su vidljivi na svakom koraku, a to ponajviše primijete gosti koji nas posjećuju. Vjerujem da smo samo nekim projektima Grada Sarajeva, kao što su obnova fasada, rasvjeta mostova i Baščaršije, dekorisanje, u ovoj godini Sarajevo definitivno učinili ugodnijim za život, atraktivnijim i privlačnijim za turiste. Naše napore da od Sarajeva napravimo prestižnu turističku destinaciju u regionu prepoznala je i domaća i međunarodna javnost. Dobitnici smo prestižne Švicarske nagrade za turizam u 2007. godini, te smo još jednom dokazali da imamo najbolju turističku ponudu u BiH osvojivši ponovno Zlatnu turističku ružu. Ipak, posebno bih istakla vrlo značajnu Nagradu za multikulturalnu koegzistenciju koju je Sarajevo dobilo na Samitu gradonačelnika svijeta u Istanbulu čime je naš grad na svjetskom nivou priznat kao svjetski simbol multikulturalnosti i zajedništva.

Velikom čašću smatramo ukazano povjerenje da naš grad postane sjedište Sekretarijata Regionalnog vijeća za saradnju, nasljednika Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu. Sve su ovo značajna priznanja koja pokazuju da se na naš grad u svijetu gleda s posebnom pažnjom i poštovanjem.

Drage Sarajlije, Vjerujem da će predstojeća 2008. godina donijeti još više prosperiteta našem gradu a nama, njegovim stanovnicima, više životnog optimizma, sreće i samopuzdanja jer smo dokazali da smo sposobni praviti velike poduhvate. Što se tiče planova i ambicija Grada Sarajeva za 2008. godinu, obećavam da ćemo nastaviti razvijati naš grad i stvarati ambijent za bolji život. Posebno nam čini zadovoljstvo što ćemo vam u 2008. predati na upotrebu novoizgrađeni olimpijski bazen na Otoci i što ćemo 12 godina nakon rata konačno podići spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine.

Na kraju svima vama u Novoj 2008. godini želim dobro zdravlje, porodičnu sreću i još više uspjeha u Novoj godini" navedeno je u čestitki gradonačelnice Sarajeva.