BiH
0

FOTO / Novo vozilo za Prvu policijsku upravu

Sarajevo-x.com
U prisustvu Dževada Bećirevića, načelnika Općine Centar, Muhameda Budimlića, ministra policije Kantona Sarajevo, Fahrudina Halača, načelnika Prve policijske uprave te Vahida Ćosića, komandira PU Centar, u prostorijama Policijske stanice Centar, 8. februara 2011. godine ozvaničen je završetak obnove sale za sastanke u Policijskoj stanici Centar te izvršena primopredaja ključeva automobila "Polo" za potrebe policije - za što je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 20.000 KM.

Tom prilikom je načelnik Bećirević kazao da su, osim ove donacije Policijskoj upravi, u ovogodišnjem budžetu Općine planirana sredstva Odjelu za administraciju MUP KS za nabavku nove računarske opreme.

"Smatram svojom obavezom da u okviru raspoloživih sredstava pomognemo rad policije u našoj zajednici, s ciljem povećanja sigurnosti građana, posebno na području Centra gdje je najteža zona odgovornosti u državi, jer su tu skoncentrisana sva 'velika' dešavanja", kazao je Bećirević i dodao da je posebno ponosan na praksu koju je uvela Općina Centar da svake godine u povodu obilježavanja 2. maja – Dana Općine Centar dodjeljuje priznanje "Policajac godine" najboljem pripadniku ove policijske uprave.

Fahrudin Halač, načelnik Prve PU je kazao da sve bolje opremanje policije daje rezultate na terenu, jer je evidentno smanjenje broja krivičnih djela na ovom području. Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić se također zahvalio Općini na donaciji koja je nastavak duge i uspješne saradnje dvije institucije.

Kako je planirano, novo vozilo će služiti za potrebe pripadnika policije raspoređenih na projektu "Rad policije u zajednici" (kvartovski policajac) – čija je uloga sprečavanje kriminalnih djela i povećanje sigurnosti građana na području općine Centar, a sve u saradnji sa stanovnicima lokalne zajednice.

U dosadašnjoj višegodišnjoj saradnji sa Prvom policijskom upravom Općina Centar je izdvojila sredstva za nabavku pet skutera sa pratećom opremom kao i kombija za prevoz osoba lišenih slobode, nabavku novih računara i kamera za policijski video nadzor na više lokacija te posebne opreme za specijalne snage policije.