{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinaru Večernjih novosti 50.000 KM za stan od Vlade RS?!

S
16.4.2010. u 21:00
0
15
Novinaru Večernjih novosti 50.000 KM za stan od Vlade RS?!
0
"Vjerujem da vas zanima šta se dešava u medijskom svijetu Republike Srpske i kako Dodikovi plaćeni novinari uživaju u novcu koji im on uplaćuje dok običan narod Srpske nema šta da jede".
Kopija dokumenta
Kopija dokumenta

Ovim se riječima našoj redakciji obratio čitatelj (ime i prezime poznati redakciji) koji nam je poslao dokument iz kojeg je vidljivo kako je šefu banjalučkog dopisništva Večernjih novosti Slobodanu Peševiću isplaćeno 50.000 KM za rješavanje stambenog problema, a iz sredstava koje je toj novini uplatilo Ministarstvo finansija RS.

Takvo rješenje je u skladu s odlukom Upravnog odbora beogradske firme "Novosti" a.d. potpisao generalni direktor iz Beograda Manojlo Vukotić.

"Šaljem vam dokument iz kojeg se vidi da je Dodik direktno uplatio novac tom istom poslušniku i to tako što je Večernjim novostima tj. firmi "Novosti press" Banjaluka uplatio 160.000 KM, a onda je od tog iznosa ovom novinaru isplaćeno 50.000 KM", naveo je čitatelj i dodao:

Iz Ministarstva finansija RS potvrdili su da je Večernjim novostima uplaćeno ne 160.000, već 175.000 KM.

"Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske o dodjeli pomoći medijima u RS, odnosno izmjene i dopune te odluke iz septembra/oktobra 2009. firmi Novosti press d.o.o. (Večernjim novostima) dodijeljeno je 175.000 KM", potvrđeno nam je u Ministarstvu finansija RS.

Iz Ministasrstva su dodali kako je kriterije za dodjelu pomoći medijima, a na osnovu prethodno dostavljenih aplikacija, napravilo Ministarstvo saobraćaja i veza RS, koje je ujedno i predložilo spomenutu odluku Vlade RS.

Na upit pod kojim je uslovima i za koju namjenu dodijeljen novac, odgovoreno nam ej kako se u ugovoru koji je potpisan sa Vladom RS primalac pomoći obavezao da će se pridržavati obaveza preuzetih potpisanim ugovorom (a u smislu zadržavanja postojećih radnika, izmirenja poreskih obaveza, obavljanja djelatnosti za koju je registrovan, te usmjeravanje sredstava za unapređenje informisanosti građana), te u protivnom da će vratiti primljeni iznos.

Istovremeno, davalac pomoći se, kako nam je rečeno, obavezao na analizu izvršenja ovog ugovora i samim tim i kontrolu namjenskog trošenja datih sredstava, a na osnovu prethodno dostavljenog izvještaja primaoca pomoći.

"Ministarstvo finansija RS će ispitati ove navode te u najkraćem roku preduzeti sve potrebne mjere utvrđene ugovorom, ukoliko se oni pokažu istinitim", dodali su iz Ministarstva.

Komentar smo zatražili i od direktora firme "Novosti press" Banja Luka Marinka Kovačevića, ali i samog Peševića, no, oni nisu željeli dati svoj komentar iako su njihovi saradnici uredno upisali broj na koji nas mogu kontaktirati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: