BiH
0

Novinarka Radija FBiH dobitnica priznanja "Prijatelj okoliša"

FENA
Novinarka Radija Federacije BiH Alma Džinović dobila je nedavno, na Međunarodnoj konferenciji o upravljanju opasnim i neopasnim otpadom u regiji, vrijedno priznanje "Prijatelj okoliša" za doprinos izvještavanju o zaštiti životne sredine, saopćio je Radio Federacije BiH.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma to priznanje dodijelilo je za veliki angažman u prethodnom periodu za promociju i podizanje svijesti građana o odgovornom odnosu prema životnom okruženju.

Radio Federacije, pored ostalog, ekološkim temama educira i informira javnost o tom segmentu našeg života, vršeći u potpunosti funkciju javnog servisa. Svakog četvrtka obrađuju se te teme na popularan način u emisiji "Kultura življenja" i u drugim edukativnim emisijama.

"U prisustvu svih sudionika konferencije u Zenici ministar okoliša i turizma u Vladi FBiH Nevenko Herceg odlučio je na poseban način zahvaliti ljudima koji su kroz svoj stručni i znanstveni rad doprinijeli unapređenju zaštite životne okoline, kao i ljudima koji su svojim radom - promocijom projekata koji se odnose na zaštitu okoliša, nesebično pridonijeli educirajući i informirajući javnost", navodi se u saopćenju.

Priznanje "Prijatelji okoliša" dobili su prof. dr. Tarik Kupusović, prof. dr. Jakov Pehar, prof. dr. Aleksandar Knežević, prof. dr. Viktor Simončić te novinarka Radija Federacije BiH Alma Džinović i novinarka BH radija Sanela Habeš.