{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari FTV pripremili najbolji bosanski lonac

S
27.9.2009. u 17:05
0
7
Novinari FTV pripremili najbolji bosanski lonac
0
Ekipa Federalne televizije osvojila je prvo mjesto u 3. prvenstvu BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare održanom danas ispred Planinarskog kutka na Trebeviću. Kao nagradu dobiće vikend za četiri osobe na Korčuli.
Drugo mjesto zauzela je ekipa press-agencije 5W, dok je treće mjesto pripalo ekipi OSM-a. U zvaničnom dijelu je učestvovalo 18 ekipa, a bilo je ekipa koje su se takmičile van konkurencije, kao i ekipa "uljez" koja je priredila i lonac vojničkog graha. Goste i takmičare zabavljao je band "Blavors".

Cilj manifestacije koja se po treći put održala na Trebeviću uz podršku sponzora i Općine Stari Grad je da se novinari iz svih redakcija okupe i druže uz pripremanje autentičnog bosanskohercegovačkog specijaliteta - bosanskog lonca.

Također, cilj je i popularizirati planinu Trebević koji je prije rata bila glavno izletište Sarajlija. Nakon rata Trebević je pao u zaborav jer mnogi u strahu od mina nisu smjeli da idu gore, iako je veći dio Trebevića, bar onaj dio zanimljiv turistima, deminiran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: