Trebević
0

Novinari FTV pripremili najbolji bosanski lonac

Sarajevo-x.com
Ekipa FTV priredila najbolji bosanski lonac (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Ekipa Federalne televizije osvojila je prvo mjesto u 3. prvenstvu BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare održanom danas ispred Planinarskog kutka na Trebeviću. Kao nagradu dobiće vikend za četiri osobe na Korčuli.

Drugo mjesto zauzela je ekipa press-agencije 5W, dok je treće mjesto pripalo ekipi OSM-a. U zvaničnom dijelu je učestvovalo 18 ekipa, a bilo je ekipa koje su se takmičile van konkurencije, kao i ekipa "uljez" koja je priredila i lonac vojničkog graha. Goste i takmičare zabavljao je band "Blavors".

Cilj manifestacije koja se po treći put održala na Trebeviću uz podršku sponzora i Općine Stari Grad je da se novinari iz svih redakcija okupe i druže uz pripremanje autentičnog bosanskohercegovačkog specijaliteta - bosanskog lonca.

Također, cilj je i popularizirati planinu Trebević koji je prije rata bila glavno izletište Sarajlija. Nakon rata Trebević je pao u zaborav jer mnogi u strahu od mina nisu smjeli da idu gore, iako je veći dio Trebevića, bar onaj dio zanimljiv turistima, deminiran.