KJKP PARK
17

Novim sezonskim cvijećem ukrašene cvjetne gredice u sarajevskoj Pionirskoj dolini

Klix.ba
RZC Pionirska dolina prva je lokacija u okviru ovogodišnje akcije sadnje jednogodišnjeg cvijeća, čije su površine danas radnici preduzeća Park ukrasili prekrasnim cvjetovima kadifa, begonije, salvije i surfinije.

"U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u našem jedinom rekreativno-zabavnom centru zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća rasadničke proizvodnje preduzeća Park koje je upotpunilo cjelokupan izgled i prirodni ambijent popularne Pionirske doline", navode iz RZC Pionirska dolina.

Prije današnje sadnje obavljena je i košnja trave sa svih zelenih površina tako da jedinstveni rekreativno-zabavni centar ovakve vrste u našem gradu svojim posjetiocima nudi šetnju i odmor u prirodnom i uređenom ambijentu, mir u uređenom i sigurnom prostoru te sadržajnu i bogatu ponudu da svoje slobodno vrijeme iskoristite na pravi način, a udaljen je svega dva kilometra od centra grada.

RZC Pionirska dolina trenutno ima 56 životinjskih vrsta. Posjetiocima, osim druženja i posjete nastambama, nudi i edukaciju o brojnim životinjama koje potječu iz svih dijelova svijeta. Ovog proljeća očekuju i brojne prinove u stadima lama, antilopa, ali i drugih životinja.

Danas započeta akcija sadnje sezonskog cvijeća bit će nastavljena i narednih dana i to zamjenom cvijeća u cvjetnim gredicama u Velikom i Malom parku, spomen-obilježjima i drugim površinama u Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći.