Vrijedni 400.000 KM
111

Novih 11 automobila za bolju spremnost policije u Tuzlanskom kantonu

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) od danas su opremljeniji za novih 11 automobila.

U voznom parku Uprave policije MUP-a TK danas se nalazi ukupno 57 vozila i dva motocikla.

Vrijednost uručenih 11 automobila marke Škoda Octavia je 399.500 konvertibilnih maraka.

Ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić rekao je da nabavka ovih automobila predstavlja nastavak planiranih aktivnosti u materijalno-tehničkom opremanju Uprave policije.

"U narednih dan do dva vozila će biti raspoređena u jedinice MUP-a TK. Uprava policije postaje operativnija i nadam se da će biti i mnogo efikasnija kod obavljanja redovnih zadataka", rekao je Topčagić.

Komesar MUP-a TK Dževad Korman rekao je da broj vozila kojim raspolaže Uprava policije nije dovoljan, ali da će 11 novih Škoda svakako doprinijeti većoj operativnosti policajaca u TK.

"To će u konačnici doprinijeti stvaranju još povoljnijeg ambijenta u TK. U narednom periodu planirane su aktivnosti s ciljem daljnjeg materijalno-tehničkog osposobljavanja policije, što će uz kontinuiranu obuku i osposobljavanje policijskih službenika stvoriti veću garanciju za sigurnost građana i njihove imovine", rekao je Korman.