{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nović: Socijalna isključenost vodeći problem savremenog svijeta

26.9.2012. u 12:30
0
0
Nović: Socijalna isključenost vodeći problem savremenog svijeta
0
Nović: Socijalna isključenost vodeći problem savremenog svijeta
Sredoje Nović (Foto: Arhiv)
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović i predstavnica Komisije za koordinaciju pitanja mladih Jelena Zlojutro predstavljali su Bosnu i Hercegovinu na Konferenciji ministara nadležnih za mlade zemalja članica Savjeta Evrope, koja je održana u Sankt Peterburgu.
Obraćajući se učesnicima Konferencije ministar Nović rekao je da je problem socijalne isključenosti jedan od vodećih socijalnih problema savremenog svijeta, a isključenost mladih je njegov najosjetljiviji dio.

“Problemi socijalne isključenosti najefikasnije se mogu riješiti aktivnostima u sistemu obrazovanja ili aktivnim mjerama zapošljavanja. Bosna i Hercegovina se u zadnjih par godina intenzivno bavi ovim problemom i u izradu naših strateških dokumenata iz različitih oblasti je uvoden pojam socijalne uključenosti”, naglasio je ministar Nović.

Kao pozitivne primjere dobrog pristupa socijalnom uključivanju mladih, ministar je naveo i aktivnosti nevladinog sektora koji radi na implementaciji značajnih projekata iz ove oblasti.

Iako je bilo najavljeno, na Konferenciji ministara nadležnih za mlade zemalja članica Savjeta Evrope u Sankt Peterburgu, nije usvojena deklaracija “Pristup mladih ljudi pravima: razvoj inovativnih politika za mlade u Evropi”.

Ministri i predstavnici mladih 47 zemalja članica Savjeta Evrope okupili su se deveti put na ministarskoj konferenciji sa ciljem utvrđivanja daljih pravaca djelovanja i zajedničkih aktivnosti u oblasti politika za mlade, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: