BiH
824

Novi vizuelni identitet i novi voditelji BHT-a

FENA
Radio-televizija Bosne i Hercegovine povodom 25. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. marta emitirat će specijalni cjelodnevni program “Naših 25“, navodi se u saopćenju RTVBiH.

Uz emisije uživo u jutarnjim i popodnevnim satima, te javljanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ekipa BHRT-a će razgovorima i arhivskim materijalima obraditi sve najznačajnije trenutke i ličnosti u proteklih dvadeset pet godina iz historijske, kulturne, sportske, političke, umjetničke i muzičke perspektive. U okviru programske sheme za taj dan, BHT1 će ekskluzivno emitirati snimak novogodišnjeg koncerta Dine Merlina, a redakcija Informativnog programa će se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 u 19 sati predstaviti novim vizuelnim identitetom i novim licima.

"Program BHT-a 1. marta bit će izbor najboljih trenutaka koje je ova država imala u proteklih 25 godina i naše gledaoce želimo podsjetiti na sve tačke koje nas spajaju uprkos dnevnopolitičkim previranjima", izjavio je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a povodom specijalnog programa za 1. mart i svih drugih najavljenih sadržaja.

Povodom programskih unapređenja, v.d. urednik Informativnog programa Benjamin Butković, najavljuje bogatiji i dinamičniji pregled vijesti dana s posebnim fokusom na pojedince, grupe i institucije u BiH. Za Dnevnik 3 u kasnom večernjem terminu najavljuje pored kratkog pregleda vijesti i analitične priloge iz različitih društvenih oblasti.

"U cijeli projekt je uloženo puno više iskustva i kreativnosti nego novaca i na redizajnu Dnevnika, kao i Multimedijalnog deska radila je velika ekipa ljudi, a proces redizajna Informativnog programa samo je uvod u redizajn cijelog programa BHT1 koji treba da iskoristi sve prednosti koje nude nove tehnologije i digitalna televizija. Sadržajne i vizuelne izmjene koje će naša publika moći vidjeti odraz su našeg strateškog opredjeljenja i želje, da uprkos situaciji u kojoj se BHRT nalazi, građani i građanke Bosne i Hercegovine dobiju najbolji mogući program i sadržaje zbog kojih će željeti gledati naš progam, a uspješne kompanije biti naši poslovni partneri", istakao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a te dodao da je za javni servis jedne države od ključne važnosti povjerenje javnosti i sve poduzete aktivnosti su upravo imale za cilj osvojiti i zadržati to povjerenje publike iz cijele Bosne i Hercegovine.