{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi upravni odbor FIPA-e

F
11.3.2008. u 17:28
0
0
Novi upravni odbor FIPA-e
0
Novi upravni odbor FIPA-e
Prva, konstitutivna, sjednica novog Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) održana je u Sarajevu 6. marta ove godine, saopćeno je danas iz FIPA-e.
Nakon što je mandat ranijim članovima istekao 31. decembra prošle godine, FIPA je zatražila od nadležnih institucija i asocijacija da imenuje svoje članove u Upravni odbor FIPA-e.

Dva člana imenuje Vijeće ministara BiH, po jednog člana imenuju Vlada Federacije BiH i Vlada Republike Srpske, jednog člana imenuje Vanjskotrgovinska komora BiH, dva člana predstavljaju poslovnu zajednicu u Bosni i Hercegovini, na način da po jednog člana imenuju Asocijacija poslodavaca Federacije BiH i Savez poslodavaca Republike Srpske, dva člana predstavljaju zajednicu stranih investitora u BiH, a imenuju se od Udruženja stranih investitora u BiH.

Novoimenovani članovi Upravnog odbora FIPA-e su: Tarik Đođić, Tie Sosnowski, Giulio Moreno, Zoran Stjepanović, Anđelko Šobot i Eduard Jahjaefendić.

Nakon što je konstituiran Upravni odbor pristupilo se izboru predsjedavajućeg, kojeg biraju imenovani članovi Upravnog odbora između sebe. Anđelko Šobot je izabran za predsjednika.

Vlada Federacije BiH i Vijeće ministara BiH nisu još imenovali svoje predstavnike. Poslove sekretara Upravnog odbora obavljat će Vesko Drljača, sekretar FIPA-e, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: