|

Novi snježni nanosi otežali saobraćaj na mnogim bh. putevima

Novi snježni nanosi otežali saobraćaj na mnogim bh. putevima
29
Klix.ba
3.1.2019. u 07:32
10
komentara
29

dijeljenja
Novi snježni nanosi otežali saobraćaj na mnogim bh. putevima Foto: I.Š./Klix.ba
Zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, saopćeno je iz BIHMAK-a.
Posebno se izdvajaju dionice: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Foča, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Jajce-Donji Vakuf-Travnik, Bugojno-Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetra.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvaja se putni pravac Prozor-Jablanica-Konjic.

"Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila", napomenuili su iz BIHMAK-a.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...