{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi snimak: Vehabije iz BiH pozivaju omladinu da dođe u Siriju, u džihad na Allahovom putu

23.8.2013. u 17:06
989
Novi snimak: Vehabije iz BiH pozivaju omladinu da dođe u Siriju, u džihad na Allahovom putu
989
Na internetu je objavljen još jedan snimak vehabija, navodno iz Bosne i Hercegovine, koji učestvuju u sukobima u Siriji, protiv režima Bashara Al- Assada.


Na objavljenom snimku nalaze se trojica muškaraca koji pozivaju omladinu da im se priduži u "džihadu na Allahovom putu".

"Pozivam omladinu ovog ummeta da se odazove džihadu na Allahovom putu, jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome", kazao je jedan od muškaraca koji je zatim pričao o zlostavljanju muslimana, u nadi, kako je istakao, da će ta priča "preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Allahovom putu".

Muškarac na snimku poziva muslimane da se vrate vjeri ističući da je vjera džihad na Allahovom putu i da nisu pred Allahom isti oni koji se bore i oni koji sjede.

Podsjetimo, pojedini mediji su nedavno objavili da je u BiH sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji dolaze s namjerom da angažuju "džihadiste" za rat u Siriji. U BiH ulaze nelegalno, a angažuju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

kako je nedavno objavljeno, većina "ratnika" iz BiH su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: