BiH
194

Novi sastanak nezavisnih načelnika o konkretnim projektima danas u Konjicu

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Načelnici općina Stari Grad Sarajevo, Bužim, Kalesija, Visoko i Bosanski Petrovac te gradonačelnici Zenice i Goražda danas će u Konjicu održati drugi sastanak nakon prošlomjesečnog u Sarajevu, saznaje Klix.ba. Oni su na proteklim lokalnim izborima mandate osvojili kao nezavisni kandidati.

Sastanku u Konjicu će prisustvovati gradonačelnici Zenice i Goražda Fuad Kasumović i Muhamed Ramović, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković i načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Oni će danas nastaviti razgovarati o udruživanju i saradnji, a razgovarat će i o određenim konkretnim projektima kada je riječ o saradnji gradova i općina koje predstavljaju.

Predstavnici općina i gradova će razgovarati o dosadašnjim iskustvima svojih administrativnih jedinica, a najavljeni su i posebni sastanci. Današnjem sastanku bi trebali prisustvovati i eksperti iz raznih oblasti koji bi zajedno s načelnicima i gradonačelnicima trebali napraviti jasne modele međusobne saradnje, ali i poduzimanje jasnih stavova za poboljšanje standarda građana.

Oni su prošlog mjeseca održali sastanak u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo, na kojem je istaknuto da neće biti osnivanja nove stranke.

"Nema govora o osnivanju nove stranke niti o pridruživanju nekom novom bloku. Imam obavezu prema 60 posto birača na području Visokog i bilo bi krajnje neozbiljno da se bavim visokom politikom, a ne njihovim problemima. Nemam ni želju ni ambiciju da budem član neke političke stranke kojom će neko dirigirati, komandovati i tražiti ustupke", kazala je tada načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Načelnici i gradonačelnici smatraju da svi oni koji su na pozicijama moraju raditi u interesu građana, bez obzira na to da li pripadaju ili ne pripadaju nekoj političkoj opciji.