Glavni revizor Boško Čeko
0

"Novi revizor profesionalnim radom mora pridobiti podršku javnosti"

FENA
Boško Čeko
Boško Čeko
Pred novim glavnim revizorom javnog sektora Republike Srpske neće biti lak posao i čeka ga mnogo posla, ocijenio je danas još aktuelni glavni revizor Boško Čeko.

Novi revizor, naglasio je, morat će da se potrudi da pridobije podršku i javnosti, parlamenta i medija, a to može samo svojim profesionalnim radom.

Komentirajući najavu da će na njegovo mjesto doći Mile Banika, nekadašnji v.d. direktor Porezne uprave Republike Srpske, Čeko je ponovio da je naglašavao još ranije da komisija koja predlaže predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku rang listi kandidata mora voditi računa o eventulnom sukobu interesa.

Banika dolazi s mjesta pomoćnika ministra finansija i bio je v.d. direktor Porezne uprave, podsjetio je Čeko i konstatirao da je očito da nadležna skupštinska komisija nije smatrala da je to sukob interesa.

-Ako nema sukoba interesa, ona je to kandidat za koga će se opredijeliti Narodna skupština, dodao je Čeko u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Uoči sutrašnje sjednice Narodne skupštine RS-a Dodik je uputio prijedlog da Banika preuzme mjesto glavnog revizora, a da njegov zamjenik bude Darko Pejić, aktuelni revizor u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora RS-a.

Dodiku je ranije skupštinska komisija dostavila rang liste na kojoj su bila imena 15 kandidata.

U proteklih 12 godina Boško Čeko je obavljao funkciju glavnog revizora RS-a, a mandat mu uskoro ističe.