FBiH
0

Novi protest zbog pokretanja slučaja "Dobrovoljačka"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Koordinacioni odbor boračkih organizacija, saveza, udruga u FBiH uputio je danas još jedan protest u vezi sa slučajem Dobrovoljačka ulica, naglasivši da su se za pravnu državu BiH borili svi bh. patrioti te da pokretanje spomenutog slučaja predstavlja još jednu "opasnu i perfidnu rabotu iz Beograda".

U saopćenju za javnost ovog odbora, koji potpisuje njegov predsjednik Emin Švrakić, navodi se da je bivšim bh. borcima vjeru u pravni poredak vratio državni ministar sigurnosti Tarik Sadović, koji je poduzeo sve potrebne aktivnosti da bi se spriječile očigledne zloupotrebe Interpola i međunarodnih pravnih akata u slučaju Dobrovoljačka.

"Ističemo da smo se borili za pravnu državu Bosnu i Hercegovinu, da podržavamo princip da se svi koji su počinili bilo kakav ratni zločin trebaju procesuirati pred bh. pravosuđem, te da smo (mi) borci BiH u svakom momentu dostupni pravnim bh. institucijama", navodi se u saopćenju.

Također se podsjeća da su borci iz reda svih naroda BiH goloruki stali u odbranu nezavisne, suverene i jedinstvene Bosne i Hercegovine, protiv tada četvrte vojne sile na svijetu.