BiH
0

Novi projekat British Councila od oktobra: kursevi engleskog jezika!

Sarajevo-X
Ured British Councila u BiH u oktobru 2004. godine pokreće novi program pod nazivom: Blended English Language Learning (kombinovani program učenja engleskog jezika).

Cilj programa je da se odgovori zahtjevima zaposlenih ljudi kojima je engleski jezik potreban na radnom mjestu. Program će imati za cilj da u roku od par sedmica polaznike osposobi da komuniciraju na engleskom jeziku, a obuhvatiće polaznike od početničkog do srednjeg nivoa.

Kurs će pored razredne nastave uključivati i interaktivne metode učenja uz pomoć DynED multimedijalnih materijala, kao i domaće zadatke.

Za razliku od do sada viđenih, ponekad dosadnih i neefikasnih kurseva tokom kojih učenik sjedi, zapisuje i uči napamet nove riječi i fraze, često nemajući priliku da se oslobodi straha i počne aktivno koristiti strani jezik, program BELL već od početnickog stepena insistira na vježbanju izgovora i komunikacije, te pažljivim odabirom tema odgovara potrebama polaznika.

Modularna priroda kurseva omogućit će polaznicima da sami odaberu ritam i vrijeme odvijanja nastave. Prije upisa na kurs kandidati će biti testirani kako bi se odredio nivo njihovog trenutnog poznavanja jezika.

Polaznici će imati priliku i da se učlane u biblioteku British Councila i prijave za polaganje Cambridge ispita iz znanja engleskog jezika.

Projekat će se u prvoj fazi odvijati u prostorijama British Council-a u Sarajevu (ulica Ljubljanska 9), ali je u planu njegovo širenje i u druge gradove BiH.