Ministarstvo pravde BiH
0

Novi Priručnik za polaganje stručnog upravnog ispita

FENA
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine priredilo je novi Priručnik za polaganje stručnog upravnog ispita, namijenjen pripravnicima, osobama s visokom školskom spremom i zaposlenicima na nivou Bosne i Hercegovine.

Sadržaj priručnika u potpunosti je zasnovan na gradivu propisanom Programom stručnog upravnog ispita, sažet i prilagođen ispitnim pitanjima.

Riječ je o cjelovitom, praktičnom, i preglednom informatoru o ustavnim i zakonskim propisima iz oblasti ustavnog sistema i uprave, upravnog postupka i upravnog spora, radnih odnosa i kancelarijskog poslovanja u organima uprave BiH, službama, organima i institucijama Vijeća ministara BiH.

Radi boljeg razumijevanja, pojedine oblasti su šire obrađene u odnosu na pravnu regulativu, dok su istovremeno svi korisnici upućeni da putem web stranice Ministarstva pravde BiH (www.mpr.gov.ba) i Službenog lista BiH (www.sllist.ba) prate sve relevantne izvorne zakone i podzakonske akte te njihove eventualne izmjene.

S obzirom na to da objedinjava propise kojima je uređen sistem i način rada državne službe Bosne i Hercegovine, osim što olakšava polaganje stručnog upravnog ispita, priručnik predstavlja korisnu publikaciju za sve državne službenike.

Priručnik, čiji su autori Fazila Musić, Ines Krtalić i Bojan Ninković, štampan je u izdanju Službenog lista BiH.

Cijena priručnika je 40 KM (s PDV-om), a moguće ga je preuzeti u prostorijama Službenog lista BiH, Džemala Bijedića 39/III, Sarajevo, saopćilo je Ministarstvo pravde BiH.